Hondenvelden

Help honden veilig spelen

Vanuit Groen Xtra, trots onderdeel van de Diamantgroep, voeren wij in opdracht van de gemeente Tilburg het beheer en onderhoud uit in de openbare ruimte. Wij staan voor een schone, groene en veilige leefomgeving. Dat laatste doen wij bijvoorbeeld door zichtlijnen in het verkeer vrij te houden van beplanting, maar ook door aandacht te hebben voor de hondenspeelweiden.

Tilburg kent veel van deze speelweiden waar hondenbezitters hun hond naar alle hartenlust kunnen laten rennen en spelen. Wij zien dat deze plekken heel goed gebruikt worden en dat is mooi, want zo kunnen de honden goed socialiseren en kunnen ze hun energie kwijt.

Dat sommige honden graag kuilen graven, zal menig hondenbezitter niet vreemd zijn. Ook op de hondenspeelweiden gebeurt dit regelmatig. Sommige kuilen zijn oppervlakkig, maar soms lijkt het wel of een hond een gat naar de andere kant van de aarde heeft proberen te graven. Als deze kuilen blijven bestaan kan dit gevaarlijk zijn voor de honden die rennen en spelen. Ze kunnen struikelen of met hun pootje in de kuil blijven haken. Met alle gevolgen van dien. Daarom vullen wij vanuit Groen Xtra een paar keer per jaar de kuilen op. Dat is zo afgesproken met de gemeente Tilburg.

Om de honden het hele jaar door veilig te kunnen laten spelen op een hondenspeelweide zonder kuilen, hebben wij de hulp nodig van de hondenbezitters. Wij vragen daarom alle baasjes na gebruik van de speelweide eventuele kuilen dicht te maken. Zo zorgen wij er samen voor dat het spelen voor de honden leuk en veilig blijft.

Laat jij jouw hond vaak spelen op een hondenspeelweide? Wil je structureel de handen uit de mouwen steken om het veldje kuilenvrij te maken? En heb je daarbij materiaal nodig van ons? Meldt je dan via info@groenxtra.nl.

 

Ontwerp en realisatie B-more design
in samenwerking met Schmeits websolutions